5 RAZLOGOV ZAKAJ IZBRATI NARAVNI VOSEK

Ali ste vedeli, da je večina sveč izdelanih iz parafinskega voska?
Parafinski vosek je bil najbolj priljubljen vosek za izdelavo sveč v zadnjih nekaj stoletjih, saj ima dobro kakovost gorenja in je cenovno najugodnejši. Vendar pa je pomembno vedeti od kod prihaja parafinski vosek. Parafinski vosek (ali naftni vosek) je mehka brezbarvna trdna snov, pridobljena iz nafte ali premoga. Za nas je to zadosten razlog, da poiščemo alternativo, ki bo iz obnovljivih virov in okolju prijaznejša. V Lumerie svečkah uporabljamo le 100% naravni vosek, ki je kombinacija soje in kokosa. V nadaljevanju predstavljamo 5 razlogov zakaj izbrati naravni vosek.

1. Trajnostno

Verjetno najpogostejša vrsta voska, ki jo izberejo okolju prijazni prodajalci je sojin vosek. Toda na žalost je v sojini industriji pogosta uporaba pesticidov in gnojil za zadovoljitev vedno večjega povpraševanja po sojinih izdelkih, pa tudi krčenje gozdov, ki ustvarja več sojinih polj. Sojo je vsekakor mogoče pridelovati na trajnosten način, vendar v praksi ni vedno tako.

Kokosov vosek se proizvaja s stiskanjem olja iz kokosovega mesa in gre skozi proces hidrogenacije. Filtriran in očiščen nam daje 100% naraven in popolnoma biorazgradljiv vosek. Je obnovljiva poljščina z visokim donosom, kar pomeni, da je za pridobitev precejšnje količine izdelka potrebno manj kokosovih orehov in je zato eden najbolj okolju prijaznih voskov na trgu.

2. Počasno in enakomerno gorenje

Kokosov vosek gori počasneje kot katerikoli drug vosek na trgu, kar pomeni da lahko v eni svojih najljubših sveč uživamo dlje časa.

3. Čisto gorenje

Kokosove sveče so nestrupene, gorijo čisteje kot katerekoli druge in ne sproščajo delcev saj, zato nam ni potrebno skrbeti, da bi se v naš dom sprostile rakotvorne snovi.

4. Čudovit vonj

Dišave se brezhibno mešajo s kokosovim voskom, kar pomeni, da čudovito oddajajo vonj. To pomeni, da nas ob sveči, ki gori, pozdravi močna dišava, ki v kratkem času napolni prostor z našim najdražjim vonjem.

5. Krčenje gozdov ni povezano s kokosovim voskom

Kmetje gojijo kokosove palme na svoji zemlji, ne uporabljajo pesticidov ali herbicidov in jih obirajo ročno.
Zanimivost – življenjska doba kokosove palme je 60 – 80 let!

Kokosov vosek ima zelo nizko temperaturo taljenja, medtem ko sojin vosek zdrži bolje, ko govorimo o temperaturi. Tako mešanje obeh voskov omogoča našemu izdelku, da drži optimalno temperaturo zaradi sojinega dela voska, zaradi kokosovega dela pa je bolj trajnosten.

Prijavi se na novice in pridobi kodo za popust

VERIFICIRANA MNENJA
25 reviews